Η Κatia Leclerc O’ Wallis γεννήθηκε στο Παρίσι. Σπούδασε παράλληλα θέατρο, στη σχολή Rond-Point des Champs-Elysées, και μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Paris 9 Dauphine. Συμμετείχε σαν ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στο Παρίσι, στην Αβινιόν Festival In και σε όλη τη Γαλλία, σε συνεργασία με σκηνοθέτες όπως την Pauline Bureau (5’ avant l’Aube, Casimir et Caroline), τον Adrien de Van (Embarquement 5’32”), τον Florian Sitbon (Qu’une tranche de pain, Le Parc), τον Ali Ihsan Kaleci (Destan). Στον κινηματογράφο, έπαιξε σε αρκετές μικρού μήκους ταινίες, κερδίζοντας βραβεία για την ερμηνεία της στο Dernière Cigarette και στο Lola Forever του Renaud Ducoing.

Συνέχισε την πορεία της εκτός Γαλλίας: στην Πορτογαλία εμφανίστηκε στην ταινία Gloria της Manuela Viegas, στην Τσεχία τραγούδησε στα Γερμανικά στο Cabaret Gogo του Michal Laznovsky, στην Αγγλία συμμετείχε στην θεατρική περιοδεία οι τρεις Σωματοφύλακες, στην Ιταλία δούλεψε με το Grotowski Workcenter του Thomas Richards, στην Τουρκία έπαιξε σε παραστάσεις Σούφι στο φεστιβάλ Les Nuits de Cappadoce.

Από το 2009 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες μεγάλου μήκους Ο γιος του Τσάρλυ, Μπιγκ Χιτ και Πέντρο Νούλα του Κάρολου Ζωναρά, Μητριαρχία και Η τέχνη καταστρέφει του Νίκου Κορνήλιου. Στο θέατρο δούλεψε με τον Νίκο Φυτά και την Esther André Gonzalez.

Το 2011 ίδρυσε την εταιρεία Zonaras Productions με τον σκηνοθέτη Κάρολο Ζωνάρα.

Η Κάτια μιλά άπταιστα Γαλλικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά.