Γεννημένη στην Κρήτη (1995), η Ελένη σπούδασε Αρχιτεκτονική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Universitat Politècnica de València) προτού ασχοληθεί ενεργητικά με τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες: Τhe Taste of Taste (21′, 2020) & The Dining Table (21′, 2024) που έχουν προβληθεί σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Athens Marathon International Film Festival, Cinergo, Flickfair, Lift-Off Global Network, Thessaloniki International Short Film Festival). Αυτή την περίοδο προετοιμάζει την τρίτη μικρού ταινία της παράλληλα με την ενασχόλησή της με εικαστικά και αρχιτεκτονικά έργα.