Skip to main content

ΕΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου έχει διακριθεί για τις κινηματογραφικές  και τηλεοπτικές παραγωγές της καθώς και για την επιτυχημένη επιχειρηματική της πορεία.

Κατά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα  ΜΒΑ του Middlesex University και του  μεταπτυχιακού διπλώματος στο Management  του  Westminster University, της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση ανώτατης απόδοσης. Το 1996 ολοκλήρωσε τη ακαδημαϊκή της μόρφωση σπουδάζοντας την κινηματογραφική τέχνη και οικονομική διοίκηση οπτικοακουαστικών έργων στο Βασιλικό Κολλέγιο  τέχνης του Λονδίνου (Royal College of Art).

Εργάστηκε ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ στην Warner Brothers και Village Roadshow όπου διαμόρφωσε την στρατηγική marketing όλων των ταινιών που προβλήθηκαν στην Ελληνική αγορά το 1997 και 1998.

Το 1999 πραγματοποίησε την κινηματογραφική παραγωγή της ταινίας  “SAFE SEX που αποτέλεσε ορόσημο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο αφού συνέβαλε στην αναγέννηση της εμπορικής κινηματογραφικής βιομηχανία στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη ταινία στην οποία εφαρμόστηκε η αρχή ανεύρεσης χρηματοδότησής μέσω χορηγιών και  product placement,  προσπάθεια που ενορχήστρωσε η ίδια. Εν συνέχεια εκτέλεσε την παραγωγή «ΡΙΖΟΤΟ» της Όλγας Μαλέα και το «ΡΟΖ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» των Άννα Χατζησοφιά και Χάρη Ρώμα.

Το έτος 2000 ίδρυσε την εταιρία παραγωγής Safe Company και πραγματοποίησε  παραγωγές όπως «ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» των Παπαθανασίου- Ρέππα με χρηματοδότηση της Village Roadshow και του Αntenna -όπου συμμετείχαν δεκάδες επώνυμοι ηθοποιοί, πάνω από 200 χορευτές και κομπάρσοi ενώ σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν περισσότερα από 800 κοστούμια. Το 2003  η παραγωγή της ταινία μεγάλου μήκους  «ΟΞΥΓΟΝΟ» των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου απέσπασε το βραβείο κριτικών Fipresci και η ταινία σκαρφάλωσε  στην 70η θέση του Αμερικανικού chart ενώ μετέπειτά  διατέθηκε στην αγορά από την Amazon.  Το 2003 πραγματοποίησε  για τον Αντέννα την τηλεοπτική σειρά «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ» και 2005 ολοκλήρωσε  με επιτυχία την πρώτη σαιζόν  της τηλεοπτικής σειράς Safe Sex TV series για το Mega και το Filmnet. Το 2005 παρήγαγε την ταινία  η “Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΑ» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, και βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο ποιότητας παραγωγής στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και  με το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ  Αλεξάνδρειας.

Εν συνεχεία ίδρυσε την εταιρία παραγωγής LUMAD  productions  και εκτέλεσε την παραγωγή της δεύτερη σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς «SAFE SEX» για το MEGA CHANNEL, της τηλεοπτικής σειρά «ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ» για το κανάλι ALPHA που αφηγήθηκε την ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη  καθώς και την προετοιμασία του reality show «EXTREME MAKE OVER» για το Mega channel.  Τέλος πραγματοποίησε την παραγωγή της ταινίας μεγάλου μήκους των Θ. Παπαθανασίου- Μ. Ρέππα «ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ » στην οποία συμμετείχαν πολύ γνωστοί ηθοποιοί και πρωταγωνιστές. Για το 2021-2022 πραγματοποίησε την παραγωγή της κωμικής σειράς «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» των Ρέππα, Παπαθανασίου για το Mega TV που σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση τηλεθέασης και απασχόλησε πάνω από πενήντα ηθοποιούς και 500 κομπάρσους. Τον Ιανουάριο 2024 ξεκίνησε την παραγωγή της κωμικής σειράς «Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΤΖΕΛΛΑΣ ΔΕΛΑΦΡΑΓΚΑ”» για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Η ίδια έχει συνεργαστεί και έχει λάβει χρηματοδότηση από  τις μεγαλύτερες  κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εταιρίες όπως Warner Bros- Village Roadshow, Odeon, Antenna TV, Mega Channel, Alpha Channel, Audiovisual, Filmnet, OTE TV. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει διαφορετικά σενάρια για την διεθνή αγορά και βρίσκεται στο στάδιο ανεύρεσης πόρων.

Ταυτοχρόνως δραστηριοποιήθηκε και σε άλλους τομείς της Ελληνικής οικονομίας διατελώντας χρέη Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου.

Το 2006 ίδρυσε  την εταιρία Hydroclave AE και κατασκεύασε στην ΒΙΠΕ Λάρισας ένα εργοστάσιο που δραστηριοποιείται στην διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων όπου διατήρησε την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου μέχρι το 2015.

Ιδρυσε και συμμετέχει στην εταιρία Athinian Heritage που διαχειρίζεται και κατασκευάζει τουριστικές κατοικίες και καταλύματα στην Αθήνα και στη Χαλκιδική.

Τελευταία εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα «το Φιλί του Θεού» από τις εκδόσεις Λιβάνη και το δεύτερο βιβλίο της «Το Τελευταίο Στοιχείο» από τις εκδόσεις Αρμός.

Είναι μέλος και αντιπρόεδρος του συλλόγου ΣΕΔΥΑ, υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του ΣEB ενώ το βιογραφικό της έχει συμπεριληφθεί στις εκδόσεις Marquis Who is WHO in the world και  Marquis Who is Who in Finance.