Skip to main content

Δυναμική παρουσία του WIFT GR στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης!

Με δική του παραγωγή στο διαγωνιστικό τμήμα podcast και με συμμετοχές των μελών του σε σημαντικά τμήματα του Φεστιβάλ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!

Διαγωνιστικό τμήμα podcast

Με την επιλογή στο διαγωνιστικό τμήμα PODCAST της πρώτης στην ιστορία του WIFT GR παραγωγής, το WIFT GR σηματοδοτεί τη φετινή δυναμική του παρουσία. Συναρπαστικά, δυναμικά, ενημερωτικά, τα podcasts του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διερευνούν τις εκλεκτικές συγγένειες του podcast με τον κινηματογράφο.

Μαρία Πλυτά. Η ατίθαση Εύα του ελληνικού σινεμά της Μαρίας Χατζηγιάννη

Δημιουργός: Μαρία Χατζηγιάννη για το WIFT GR. Παραγωγή: Κατερίνα Κασκανιώτη για το WIFT GR. Σενάριο: Μανίνα Ζουμπουλάκη, Γκαίη Αγγελή. Ηχοληψία: Μαρία Χατζηγιάννη, Αναστασία Φραγκούλη. Μοντάζ: Μαρία Χατζηγιάννη. Αφήγηση: Γκαίη Αγγελή, Κατερίνα Κασκανιώτη, Μαρία Χατζηγιάννη. Γλώσσα: Ελληνικά. Ελλάδα, 2023, 29΄

Η Μαρία Πλυτά υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα σκηνοθέτης και παραγωγός. Έσπασε τα ταμπού στον ανδροκρατούμενο χώρο του κινηματογράφου και προσέφερε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο. Το  WIFT GR σκιαγραφεί το πορτρέτο της μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στην Γκαίη Αγγελή, σε ένα κείμενο που επιμελήθηκε η Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης/Queen of the Deuce της Βάλερυ Κοντάκου

Από την Ελλάδα πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη μετεωρική άνοδο της Queen of the Deuce μέσα από το κύκλωμα πορνό της Times Square τη δεκαετία του 1970, το ομότιτλο ντοκιμαντέρ αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της Τσέλι Γουίλσον: μιας πρωτοπόρας επιχειρηματία και αντισυμβατικής μητριαρχικής μορφής, η οποία έχτισε μια αυτοκρατορία με θεμέλια την επιθυμία.

Ανοιχτοί Ορίζοντες

Έμμονες Ώρες στον Τόπο της Πραγματικότητας της Ρέας Βαλντέν

Μια μυστική εξομολόγηση της πρωτοπόρου φεμινίστριας σκηνοθέτριας Αντουανέττας Αγγελίδη στην κόρη της Ρέα Βαλντέν – και στον κόσμο. Για το βλέμμα, τη ζωή, τα οράματα και τις ταινίες της, και τη συγκλονιστική εμπειρία της τύφλωσης. Φτιαγμένη σε ένα διαμέρισμα, στην καραντίνα, μια ταινία για τον εσωτερικό κόσμο, το μυστικό τόπο όπου βρίσκεις το Άλλο.

Η μητέρα του σταθμού της Κωστούλας Τωμαδάκη

Το ντοκιμαντέρ Η μητέρα του σταθμού ακολουθεί την ζωή εκείνων των γυναικών που από τη δεκαετία του ’60 έως το 1973 μετανάστευσαν στη Γερμανία. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έριξε την σκιά του όχι μόνο στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην ελληνική ιστορία. Για την Ελλάδα σήμαινε τη μεγάλη έξοδο από τα χωριά στην ξενιτιά.

Πένθος – Αυτοί που μένουν των Μυρτώς Πατσαλίδου και Μαρίας Λούκα

Μια καταβύθιση στον κόσμο του πένθους μέσα από τρεις ιστορίες που συγκλόνισαν την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία: τις στυγνές δολοφονίες του Shahzad Luqman, του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου. Οι οικογένειες των θυμάτων συνομιλούν με τις απουσίες τους, υπερασπίζονται τη μνήμη των νεκρών, μεταμορφώνουν την οδύνη τους σε αγώνα για δικαιοσύνη.

Ο Νικόλας της Μαρίας της Μαρίας Γιαννούλη

Ο Νικόλας –παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης– εγκαταλείφθηκε σε ίδρυμα μόλις γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωνε ήταν τραγικές. Η Μαρία αποφάσισε να τον υιοθετήσει, κι έτσι η αγάπη, η φροντίδα και το πείσμα της τον μεταμόρφωσαν ριζικά. Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της ψυχής και της ανιδιοτελούς αγάπης που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *